Teenager der lytter til musik

2 ideer til teenagegaver du kan give til både piger og drenge

Generelt tænker folk meget over køn, når de skal give gaver. Det gælder både, når de skal give dåbsgaver, bryllupsgaver og fødselsdagsgaver. Og så når de skal give gaver til teenagere.

Man kan dog huske på den tommelfingerregel, at hvis man giver en gave, som man kun giver personen i kraft af vedkommendes køn, så er det ikke en god gave. En universel og generelt brugbar gave er altid bedre.

I det følgende kan du finde to rigtig gode ideer til gaver til teenagere. Begge gaver kan du både give til en pige og dreng. Det er dog klart, at de skal kunne interessere sig for den pågældende gave, for ellers giver det ikke mening. Du vil uden tvivl have fået god inspiration til en gave til teenager efter at have læst denne artikel.

1 – God musik hører alle generationer til

At høre god musik er noget, som de fleste kan lide. Mange vokser fra det, fordi de slet og ret glemmer det. De hører musik som unge og efterfølgende kommer de fra det igen. Der er dog heldigvis nogle, som hører god musik hele livet, og det er en måde, hvorpå man kan holde sig ung.

Du kan overveje at give en god pladespiller til en teenager. Kender du for eksempel en, der fylder 18 år eller skal konfirmeres, kan det være en meget oplagt gave. Det er klart, at man sagtens kan streame musik og på den måde har det aldrig været nemmere at få adgang til musik.

Dog er der noget helt særligt ved at høre musik fra en LP. Det kan dog være en dyr ting, så det er ikke sikkert, at det er alle, der lige får købt et anlæg, hvor de kan hører LP’er. Derfor er det en oplagt gave at give.

Enhver teenager vil nyde at høre musik via anlægget, og det kan du få dem til ved at give dem anlægget. Det er altid en god idé at give et par LP’er med også. Hvis vedkommende selv skal ud og finde LP’er kan det hurtigt blive et større projekt.

2 – Giv en rejsebog med god inspiration

Når man er helt ung teenager, har man formentligt endnu ikke været ude og rejse alene. Man har stadig kun rejst med sine forældre, og derfor har man ikke gjort sig sine egne erfaringer. På et tidspunkt skal man dog ud i verden helt alene.

Her kan det være godt, at man har fået nogle gode råd med på vejen. Når man skal give en gave til en teenager, kan man derfor give en rejsebog. I denne bog kan man skrive om erfaringer og tips til rejser. Det kan den unge bruge aktivt, når han eller hun skal ud og rejse.

Det kan også give blod på tanden for at opleve noget nyt, hvilket altid er til gavn for en teenager. Brug noget tid på at lave de helt rigtige noter og nyd, hvordan modtageren af gaven kan bruge dem aktivt senere i livet.